Aankoop volgens Hagestein Makelaardij

Het kopen van een woonhuis is een belangrijke emotionele en financiële gebeurtenis, het is veelal één van de grootste uitgaven in uw leven. Prettig wonen kan bijdragen aan u goed voelen, het huis moet passen of dat nu een klein of een groot huis is. Bent u op zoek naar dat droomhuis? Hebt u een droomhuis op het oog? Dan is dit het moment om Hagestein Makelaardij in te schakelen als uw kritische belangenbehartiger bij de zoektocht en aankoop van uw nieuwe woonhuis. Of het nu gaat om een starterappartement, eengezinswoning, herenhuis, nieuwbouwwoning of anders, Hagestein Makelaardij weet als uw adviseur de juiste koers uit te zetten.

Als consument wordt u sinds de invoering van het (Nieuw) Burgerlijk Wetboek op 1 januari 1992 beter beschermd. Uw rechten worden beter omschreven, maar u hebt als koper ook plichten. Als koper mag u veel mededelingen van de verkoper verwachten en daarop afgaan. Als koper heeft u echter ook een onderzoeksplicht, hetgeen betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor zaken die (eenvoudig) aan of bij het gekochte waar te nemen zijn en voor kwesties die u kunt nazien in publieke registers zoals het kadaster, Gemeentelijke bestemmingsplannen of milieuverordeningen. Het is dan ook van groot belang dat u een deskundige inschakelt.

Wat mag u verwachten van Hagestein Makelaardij

Wonen is maatwerk en daarom wil ik, als makelaar, u graag persoonlijk spreken alvorens we gaan zoeken. Bij onze eerste kennismaking inventariseren wij in alle rust uw woonwensen. Wat voor huis zoekt u? Waar wilt u wonen? Hoeveel wilt u besteden? Aan een uitgebreide persoonlijke kennismaking hecht ik veel waarde omdat ik wil weten wie u bent en wat voor huis u zoekt. Door het regelmatige overleg en de korte lijnen dankzij de kleinschaligheid mijn kantoor, ben ik alleen met uw nieuwe woonhuis bezig, die exact weet wat uw situaties is en uw wensen zijn. Door deze werkwijze kan ik gericht op zoek en slagvaardig handelen, direct of als uw droomhuis op de markt komt.

Uitgebreid aanbod van woonhuizen

Door de kennis en mijn grote netwerk, diverse woningsites op internet, aanbod van particulieren en contacten met collega makelaars, beschikt Hagestein Makelaardij over een uitgebreid, dagelijks geactualiseerd aanbod van woonhuizen. Door mijn manier van werken heeft u toegang tot een aanzienlijk groot aanbod van woonhuizen. U bepaalt zelf of u het aanbod wilt ontvangen per post, fax, mail of telefonisch.

Kritische bezichtiging

Als u geïnteresseerd bent in een woonhuis, regel ik een bezichtiging. Wij gaan dan samen het woonhuis bekijken. Tijdens de bezichtiging kunt u uw gevoel laten spreken terwijl ik als uw makelaar mij concentreer op de rationele aspecten. Hierbij moet u denken aan de ligging, bouwkundige staat, grootte, indeling, ouderdom, onderhoud en afwerkingniveau. Elke bezichtiging bespreken we na met u om beter zicht te krijgen op uw woonwensen of om een aankoopstrategie te bepalen.

Professioneel onderhandelen

Bij serieuze interesse in een woonhuis, breekt voor veel kopers een spannende fase aan. Als uw professionele adviseur houd ik het hoofd koel. We overleggen met u de aankoopstrategie. Wij onderhandelen niet alleen zakelijk over de verkoopprijs, maar ook over zaken als ontbindende voorwaarden, overdrachtsdatum en over te nemen roerende zaken. Bovendien bekijk ik of er onderzoeken noodzakelijk zijn naar zwam, bouwkundige staat, fundering, asbest, vervuilde grond en dergelijke. Het aanvragen en afhandelen van deze onderzoeken regel ik voor u.

Correcte afwikkeling

Als de onderhandelingen een gunstig resultaat hebben opgeleverd, neemt Hagestein Makelaardij u zoveel mogelijk de juridische en administratieve afhandeling uit handen. Ik zal een gedegen onderzoek doen in het kadaster, naar het bestemmingsplan voor de buurt, renovatieplannen, erfpacht, erfdienstbaarheden en overige rechten en plichten. Ook het opstellen en controleren van de koopovereenkomst kunt u met een gerust hart aan mij overlaten. Alvorens u tekent, nemen wij de inhoud van de contracten met u door. En ik zal altijd aanwezig ben bij de overdracht bij de notaris en de daaraan voorafgaande opleveringsinspectie om onvoorziene omstandigheden nog recht te kunnen zetten.

Vanzelfsprekende nazorg

Mocht u, ondanks alle zorg ik aan de aankoop besteed heb, na de overdracht toch nog tegen onvoorziene omstandigheden aanlopen, help ik u uiteraard bij het oplossen daarvan. Ook na de transactie zet ik mij volledig voor u in, u blijft mijn cliënt.

Hypotheekadvies

Voor een goed advies over uw hypotheek en bijbehorende verzekeringen, verwijs ik u graag, met heel veel vertrouwen door naar mijn collega financiële adviseurs.

Reële aankoopkosten

Hagestein Makelaardij rekent geen inschrijvingskosten, maandelijkse kosten, administratiekosten, intake of anderszins. Ik bereken alleen kosten als u daadwerkelijk een woonhuis via ons koopt. Daarover maken we vooraf heldere afspraken.